Your address will show here +12 34 56 78
OVER MIJN STERKE PRODUCTIES


Mjn Sterke Producties

Mijn Sterke Producties is begonnen in 2005 met het spelen van voorstellingen gericht op de Kinderboekenweek. Peter Sterke en Willemijn Ooms wilden graag een volledige voorstelling bieden tijdens deze dagen met licht, geluid en decor binnen de school zelf. Scholen hoeven dan niet meer met volle auto's naar theaters toe, maar hebben een voorstelling in de eigen vertrouwde omgeving. Dit werd al snel een succes. Tienduizenden kinderen hebben al genoten van de voorstellingen. Ondertussen worden de voorstellingen gespeeld door Peter Sterke alleen. Hij speelt maximaal 120 voorstellingen per jaar, zodat er ruimte genoeg is voor de andere werkzaamheden. De afgelopen jaren was het seizoen altijd vol. De voorstellingen worden het hele jaar gespeeld van Limburg t/m Groningen. Nog altijd is er elk jaar een nieuw verhaal in het thema van de Kinderboekenweek en deze wordt 6 weken lang gespeeld in en rond de Kinderboekenweek. Na de Kinderboekenweek is de voorstelling de jaren daarna nog steeds te boeken voor projectweken, themaweken of gewoon om een leuke dag te hebben. Alle voorstellingen van Mijn Sterke Producties zijn interactief en worden gespeeld met licht, geluid en decor in de beschikbare ruimte van de school zelf, een buurschool of een dorpshuis/theater. Mijn Sterke Producties heeft voorstellingen in het thema van de Kinderboekenweek, Kerst, lustrum, meesters en juffendag etc. Vanaf 2007 biedt Mijn Sterke Producties ook groep 8 musicals / afscheidsmusicals aan. Dit gebeurt digitaal en sinds 2012 worden de musicals verkocht via een nieuwe website en een eigen naam Groep8musicals.nl . Vanaf 2017 zijn er ook zelffilmpakketten en eindfilm producties. Ondertussen is Mijn Sterke Producties uitgebreid met meerdere bedrijven, allen gekoppeld aan Sterke Groep.

 • Text Hover
Peter Sterke - Eigenaar


Peter Sterke rondde zijn Pabo studie af in 2000. Sinds die tijd staat hij voor de klas. Sinds 2000 werkte hij, naast zijn full-time baan in het onderwijs, als zaaltechnicus/productiemanager in een cultureel centrum. Momenteel werkt Peter als interim leerkracht voor probleemgroepen op verschillende scholen in Nederland en is hij veel aan het werk voor Groep8musicals.nl, Stemmenwerk, Sterke Films, Sterke Bij en Mijn Sterke Producties.

Peter speelt al vanaf 1996 toneel en hij volgde toneellessen aan een particuliere theaterschool. Hij is in die periode opgeleid tot acteur, regie-assistent, technicus en docent. Hij heeft al meerdere musicals bewerkt, deed regie en gaf toneellessen aan de groepen 3 tot en met 8. Verder speelde hij in het Stadstheater in Zoetermeer, De Graanschuur (Zoetermeer), Isalatheater(Capelle aan den IJssel), Pleintheater(Amsterdam), vele stukken in het CkC-theater in Zoetermeer, Bress Theater (Brielle), theater de Veste (Delft) en andere theaters in Nederland. Hij werkte aan een cabaretgroep met begeleiding van de theatergigant Erik Breij en speelt in vele kinderstukken. In 2002 deed hij mee aan Cameretten met zijn alterego ‘Door’ in het Isalatheater.

Naast dit alles is Peter ook stemacteur. Hij is in het bezit van zijn eigen stemstudio en spreekt, in opdracht, teksten in. Meer informatie hierover vindt u op Peter’s website.
 • Text Hover
Willemijn Ooms - Schrijfster


Willemijn Ooms heeft in 1997 de PABO in Rotterdam afgerond. Daarna heeft ze in Zwolle de eenjarige opleiding Remedial Teaching gevolgd. Sinds 1998 heeft ze voor de klas gestaan in de regio Den Haag. Ze heeft les gegeven aan verschillende bovenbouwgroepen en was 4 jaar lang ICT-coördinator. Daarna is ze werkzaam geweest als intern begeleider en remedial teacher op een basisschool in Berkel en Rodenrijs. Vanaf 2011 was zij werkzaam als onderwijsadviseur in Assen en in 2012 ging zij verder als intern begeleider op een school in Bedum. In januari 2014 startte haar bedrijf voor onderwijsbegeleiding ‘Sterke Begeleiding‘. Vanaf 2015 is zij ook fotograaf onder de naam Sterke Fotograaf.

Willemijn heeft altijd veel aan theater gedaan. Ze heeft zich met name op musicals gestort. Niet alleen op het spelen zelf, maar ook op het schrijven van musicals. Ze is begonnen met afscheidsmusicals voor groep 8. Daar schreef ze ook zelf de muziek voor. Later heeft ze, samen met Patrick Bruijstens, een avondvullende musical geschreven (genaamd ‘Natlantis’). Ze speelde jaren bij Theatergroep SPOT in Rijswijk. Met SPOT heeft ze meerdere malen in Theater aan ’t Spui, theater de Regentes en theater Pierrot in Den Haag gestaan. Ook in het geven van verschillende workshops is Willemijn zeer ervaren.

In een aantal kinderstukken van Mijn Sterke Producties is Willemijn de aangever geweest voor Peter Sterke. Willemijn speelt vanaf 2014 niet meer in stukken van Mijn Sterke Producties, maar is nog wel verbonden als schrijfster van afscheidsmusicals. Verschillende  groep 8 musicals van Groep8musicals.nl  en voorstellingen van Mijn Sterke Producties worden door Willemijn geschreven. De musical ‘Rampenkamp’, is door Willemijn ook omgezet in een gelijknamig boek.
Mijn Sterke Producties is een deel van Sterke Groep. Onder Sterke Groep vallen:
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover