Klik op uw keuze en de informatie over films, workshops en lessen wordt zichtbaar.

 

 • Promotiefilm van uw school

  +

  Product- of promotiefilm van uw school

  Ook basisscholen hebben promotie nodig. Wij maken voor u een promotiefilm of een productfilm van uw school.

  Vooraf nemen wij contact en spreken wij over de pluspunten van de school, waar jullie trots op zijn en wat jullie zelf graag uitgelicht zien. Het kan ook zijn dat u een bepaalde dienst of vernieuwing wil uitlichten. Ook dat kan.

  Na het voorgesprek en het opstellen van het plan van aanpak komt de regisseur/cameraman naar uw school en komt 3 uur filmen. Een aantal afgesproken plekken, een interview met de directie of afgevaardigde, een interview met een leerling en/of leerlingen en een aantal losse extra shots. In overleg met uw wensen ontvangt u dan een gemonteerde en bewerkte film van ongeveer 2-3 minuten (langer kan in overleg) en een 20-30 seconden trailer.

  Tarieven zijn in overleg en afhankelijk van de wensen, lengte en locatie.

  Neem contact op voor meer informatie.

 • Filmproject of afscheidsfilm

  +

  Filmproject of afscheidsfilm

  Voor groep 6, 7 of 8

  De musicals Rampenkamp, Groep 8 gaat op jacht en Hoezo kleine school zijn nu ook als filmproject beschikbaar. U kunt kiezen uit verschillende vormen. De musicals kunt u terugvinden op onze pagina’s bij Groep8musicals.nl.

  Rampenkamp:

  Dit filmproject wordt uitgevoerd tijdens uw schoolkamp op uw kamplocatie.

  Groep 8 gaat op jacht en Hoezo kleine school:

  Deze filmprojecten worden uitgevoerd op uw schoollocatie. Het is het mooist om een dag te kiezen waarop de andere groepen op schoolreisje zijn of …… en de school volledig beschikbaar is om met de betreffende groep de film op te nemen.

  Hoe werkt het filmproject?

  Het filmproject wordt uitgevoerd onder begeleiding van onze cameraman die tevens de regisseur is. Onze cameraman/regisseur komt naar uw locatie toe om één hele dag opnames te maken.

  Van te voren krijgt u een script en opnamerooster toegestuurd. De leerkracht zorgt ervoor dat de rollen zijn verdeeld en dat eventuele materialen en kleding aanwezig zijn. De scenes zullen niet in volgorde gefilmd worden, maar op basis van de te filmen locaties.

  De cameraman/regisseur komt voor schooltijd op school om de locatie te bekijken. Tijdens uw schoolkamp wordt de betreffende locatie bij aankomst bekeken. Afhankelijk van het weerbericht worden opnames buiten verschoven in het opnamerooster.

  De leerlingen hoeven geen scenes uitgebreid te oefenen, maar het is wel handig om teksten te leren. Een tweetal leerlingen wordt verzocht om de cameraman/regisseur te helpen. Dit kan in roulatie, zolang maar vooraf vaststaat wie, wanneer helpt.

  Omdat alles in 1 dag opgenomen moet worden is het van belang dat er snel gewerkt wordt. Uiteraard kunnen zinnen opnieuw gezegd worden, wanneer iemand de tekst niet weet. Dat kan allemaal bij film, maar scenes die opnieuw moeten omdat anderen aan de kant zitten te praten of achter de deur herrie maken is niet handig. Al deze tips en ‘regels’ worden vooraf toegestuurd. Uiteraard aangepast aan de mogelijkheden van de locatie en omgeving.

  De film wordt achteraf bewerkt en binnen 14 dagen toegestuurd via een downloadlink. U kunt de film dan zelf plaatsen op een Vimeo of YouTube kanaal van school.

  Mogelijkheden filmproject:

  • 1 dag filmen – leerlingen krijgen vooraf script om teksten in te studeren.
  • 1 dag filmen – Vooraf is het verhaal en locatieplan toegestuurd. De leerlingen krijgen tijdens het opnemen te horen wat ze moeten zeggen en doen. De film zal dan korter zijn en kan verschillen met het toegestuurde verhaal.
  • Meerdere dagen filmen – leerlingen krijgen vooraf het script om teksten in te studeren. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om de scenes op te nemen.
  • Het is mogelijk om ook opnames te maken van de liedjes. De leerlingen moeten de liedjes dan goed kennen. Ook de eventuele solo’s. Ze mogen de tekst erbij houden. De opnames worden apart opgenomen met een mobiele studio en dan in de montage onder de filmbeelden geplaatst. Vooraf wordt dit besproken. Hiervoor worden soms extra scenes opgenomen. Een extra uur buiten schooltijd is dan soms noodzakelijk.

  De filmscripts zijn uitgeklede versies van het musicalscript. Wanneer het musicalscript volledig als filmproject gemaakt moet worden, zijn er meerdere dagen nodig. Tarieven hiervoor op aanvraag.

  Wilt u zelf alles filmen? Schaf dan een musicalpakket aan en begin op tijd met filmen, zodat u voldoende tijd hebt voor de montage en eventuele bewerkingen. De musicalscript kunt u dan zelf aanpassen waar u dat wilt.

  Kosten: 1 dag filmen + montage en bewerken € 649,- inclusief btw. exclusief reiskosten

  Kosten: 1 dag filmen + montage en bewerken + liedopname en bijhorende filmscenes

  € 699,- inclusief btw. exclusief reiskosten

  Kosten: 1 dag filmen + montage en bewerken € 649,- inclusief btw. exclusief reiskosten

  Kosten: meerdere dagen filmen + montage en bewerken tarief in overleg

  Opname-uren zijn gebaseerd op schooltijden. Wanneer u meer draaiuren wenst, bijvoorbeeld op uw kampterrein, dan wordt in overleg een meerprijs berekend per extra uur.

  Tarieven voor België zijn gelijk. 

  Neem contact op voor meer informatie.

 • Tekenfilm inspreken

  +

  Peter Sterke geeft workshops op basisscholen overal in Nederland. De tekenfilmworkshop is daar 1 van.

  Tijdens de tekenfilmworkshop krijgen de leerlingen een korte introductie van een half uur. Daarna kijken ze de tekenfilm die ze gaan inspreken. De leerlingen worden 1 voor 1 uitgenodigd om een klein stukje in te spreken. Iedereen komt aan bod en mag ook meerdere stukken en misschien zelfs meerdere rollen inspreken (afhankelijk van groepsgrootte). Na de les wordt het werk van de leerlingen bewerkt en krijgt de school de tekenfilm met eigen stemmen toegestuurd.

  Kijk hier voor een voorbeeld.

  Leren de kinderen stemacteren? Nee, ze proeven eraan. En hebben een erg leuke activiteit waarbij ze omgaan met hun stem, hard, zacht, expressie en taal. En natuurlijk mag de juf of meester ook een stukje inspreken.

  duur: 1 ochtend (ongeveer 3,5 uur) per groep (max. 30 lln; ideaal 20 lln of minder)

  leeftijdsgroep: groep 5 t/m 8

  Kosten: Vanaf €300,- Incl. 2,5 uur nabewerking. Neem contact op voor een exacte prijsopgave.

   

 • Toneelworkshops

  +

  Peter Sterke geeft workshops op basisscholen overal in Nederland. Dit zijn workshops van 1,5 uur gericht op een bepaalde vraag van een school. Bijvoorbeeld:

  – Emoties tonen

  – Hoe speel je ‘groot’?

  – Durven spelen, laat jezelf zien!

  – Samenspelen

   Deze workshops worden in overleg met u op maat gemaakt. Neem contact met ons op om precies te horen wat de mogelijkheden en prijzen zijn.

   

 • Toneellessen

  +

  Peter Sterke heeft op meerdere basisscholen in Nederland een toneellessencyclus van 10 lessen verzorgd. In deze cyclus wordt met de kinderen gewerkt aan een korte presentatie.

  Ook binnen uw school is een soortgelijke opzet mogelijk. U kunt ervoor kiezen om een aantal lessen gedurende een aantal weken aan te vragen of een week lang met diverse toneellessen. Deze lessen zijn voor alle groepen binnen het basisonderwijs. Als u binnen uw school werkt met bepaalde thema’s, dan kunnen de lessen daaraan gekoppeld worden. De lessen worden dus op maat voor u gemaakt.

  Voor een offerte kunt u contact met ons opnemen. Omdat de lessen zo divers aangeboden kunnen worden, kunnen wij geen vaststaande prijs aangeven. De lessen zijn mogelijk in heel Nederland.

   

 • Bij groep 8 musicals

  +

  Peter Sterke geeft workshops in heel Nederland passend bij een gekozen musical. Dit kan een musical zijn uit ons eigen bestand van Groep8musicals.nl of van een andere aanbieder. Wellicht wilt u een workshop bij een eigen geschreven musical.

  Samen met de leerlingen doorloopt Peter een aantal basisvaardigheden en zij passen dit toe op de rollen en het verhaal. In anderhalf uur krijgen de leerlingen handvatten om plezier te halen uit het spel, de rol en deze zo goed mogelijk neer te zetten.

  Ook voor hulp bij de laatste fase voor de uitvoering. De puntjes op de i begeleiding. Peter geeft tips en helpt met scenes die niet lekker lopen en rollen waar de leerlingen niet uitkomen. Ook voor musicals van andere producenten.

  Voor meer informatie, tarieven en mogelijkheden kunt u contact opnemen.

 • Gehele musical

  +

  Ziet u het niet zitten om de musical te repeteren, is er uitval van de leerkracht vanwege ziekte of er is geen tijd vanwege combinatiegroepen? Dan is er een mogelijkheid dat u de musical laat inoefenen door Mijn Sterke Producties. Dit kan met elke gekozen musical of wij brengen een musical mee uit ons eigen bestand. Van begin tot eind wordt de musical begeleid. Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen. Wanneer wij de hele oefenperiode mogen overnemen dan krijgt u een musical uit ons eigen bestand er gratis bij.

  Voor meer informatie, offerte en mogelijkheden kunt u contact opnemen.

 • Licht-geluidstechniek

  +

  Een mooie licht en geluidsset in huis? Geen idee hoe het werkt? Wij inventariseren wat u in huis hebt en maken een passende workshop of lessen voor zowel personeel als leerlingen van de bovenbouw. U ontvangt ook simpele handleidingen en stappenschema’s speciaal op maat gemaakt voor uw personeel en leerlingen. Iedereen weet straks hoe het werkt. Adviezen en reparaties zijn ook mogelijk.

  Voor meer informatie, offerte en mogelijkheden kunt u contact opnemen.

 • Dans 

  +

  Mijn Sterke Producties biedt dansworkshops op maat. Hiervoor werken we samen met professionele danseressen. Zij kunnen ingezet worden voor workshops bij musicals, in het thema feest voor een lustrum en veel meer. Ook in combinatie met de voorstelling in het thema feest zijn er mogelijkheden. U heeft dan een dag vol theater en dans. Voor meer informatie neemt u contact op.

  Voor meer informatie, offerte en mogelijkheden kunt u contact opnemen.